Follow Us:

Τήρηση βιβλίων Β' & Γ' κατηγορίας

Home Τήρηση βιβλίων Β’ & Γ’ κατηγορίας
Μισθοδοσία επιχειρήσεων
Δηλώσεις εισοδημάτων
Ενημέρωση προγραμμάτων

Τήρηση βιβλίων Β' & Γ' κατηγορίας

Στην περίπτωση που οι ανάγκες της επιχείρησής σας δε δικαιολογούν την ύπαρξη εσωτερικού λογιστηρίου, αναλαμβάνουμε την τήρηση του λογιστηρίου σας στην έδρα σας, εφόσον η επιχείρησή σας διαθέτει το ανάλογο λογισμικό λογιστικής διαχείρισης. Στην περίπτωση που η εταιρεία σας δε διαθέτει το ανάλογο λογισμικό, αναλαμβάνουμε την τήρηση των βιβλίων (Β ή Γ κατηγορίας) στην έδρα μας.

Κάθε φυσικό η νομικό πρόσωπο που ασκεί επιχειρηματική δραστηριότητα είναι υποχρεωμένο να τηρεί βιβλία Β ή Γ κατηγορίας σύμφωνα με τα παρακάτω:

Στη Β κατηγορία εντάσσονται οι επιχειρήσεις με ακαθάριστα έσοδα μέχρι και 1.500.000 ευρώ ενώ στη Γ εντάσσονται οι επιχειρήσεις με ακαθάριστα έσοδα άνω των 1.500.000 ευρώ και υποχρεωτικά οι ΑΕ, ΕΠΕ και ΙΚΕ.

Φόρμα επικοινωνίας

    ΥΠΟΧΡΕΟΙ ΣΕ ΤΗΡΗΣΗ ΒΙΒΛΙΩΝ

    Κάθε ημεδαπό ή αλλοδαπό φυσικό ή νομικό πρόσωπο ή κοινωνία του Αστικού Κώδικα, που ασκεί δραστηριότητα στην ελληνική ε­πικράτεια και αποβλέπει στην απόκτηση εισοδήματος από εμπορική, βιομηχανική, βιοτεχνική, γεωργική ή οποιαδήποτε άλλη επιχείρηση ή από ελευθέριο επάγ­γελμα καθώς και οι αστικές κερδοσκοπικές ή μη εταιρείες. Μη υπόχρεοι σε τήρηση βιβλίων είναι :

    • Φυσικά πρόσωπα για πώληση αγαθών μέχρι και 10.000 ευρώ
    • Φυσικά πρόσωπα που παρέχουν υπηρεσία (εξαιρούνται οι ελεύθεροι επαγγελματίες) μέχρι του ορίου των 5.000 ευρώ.
    • Όσοι δε θεωρούνται επιτηδευματίες (π.χ. ο αγρότης και η αγροτική εκμετάλλευση, που ορίζονται από τα άρθρα 41 και 42 του ν. 2859/2000 [ΦΕΚ 248 Α´], εφόσον δεν έχουν ενταχθεί για τη δραστηριότητά τους αυτή στο κανονικό καθεστώς του νόμου αυτού, ο συγγραφέας δημόσιος ή ιδιωτικός υπάλληλος, ο συνταξιούχος για την πρώτη μετά τη συνταξιοδότησή του έκδοση βιβλίου και ο εισηγητής επιμορφωτικών σεμιναρίων δημόσιος ή ιδιωτικός υπάλληλος ή συνταξιούχος, εφόσον τα πρόσωπα αυτά δεν είναι επιτηδευματίες από άλλη αιτία, το φυσικό πρόσωπο που σύμφωνα με την παράγραφο 1 του άρθρου 3 του ν. 2859/2000 [ΦΕΚ 248 Α’] δε θεωρείται ότι ασκεί δραστηριότητα υπαγόμενη στον Φόρο Προστιθέμενης Αξίας, με την προϋπόθεση ότι δεν έχει την ιδιότητα του επιτηδευματία από άλλη αιτία και παρέχει υπηρεσίες, κ.λπ.)
    Χρειάζεστε βοήθεια;

    Θα χαρούμε να σας βοηθήσουμε!

    dimitriou@dimit.gr

    2421052666